A talent to amuse

een selectie uit de liedjes van Noël Coward

Sommige van u zullen bij de naam Noël Coward direct denken aan de geestige en stijlvolle komedies die hij geschreven heeft zoals het meest bekende Private Lives, Design for Living, Present Laughter en zijn debuut stuk The Vortex.

Tijdens de voorbereidingen ontdekte Wil van der Meer toevalligerwijs dat hij ook de auteur is van een indrukwekkend “light verse” oeuvre. Weinig mensen kennen deze meer dan vijfhonderd liedjes, waarvoor hij zelf ook de muziek componeerde en die hij op een onnavolgbare manier veelal zelf vertolkte.

Van het humoristisch “Mrs. Worthington”, een cri de coeur over al die affreuze en ambitieuze moeders die probeerden om een engagement bij hem los te peuteren voor hun, in hun ogen zeer getalenteerde dochters, tot het ontroerend zelfportret “If love were all”.

Sir Noël was een artistieke duizendpoot en, zoals hij zelf schreef, “A talent to amuse”.

Via het gefingeerde personage van zijn butler komt u losjes meer te weten over deze auteur. Wie was deze opmerkelijke verschijning, die aan het begin van de vorige eeuw het Engelse theater min of meer op zijn kop zette?

Script, Spel en Zang Wil van der Meer Piano Hilmar Leujes  Fotografie Joris van Bennekom

Als er geen vleugel of piano aanwezig is kan een elektrische piano, tegen vergoeding, worden meegenomen.

Duur van het optreden bedraagt 65 minuten  zonder pauze

Bekijk ook andere voorstellingen…