Chopin …en zijn verlangen

‘… ik speelde een prelude die ik zojuist gecomponeerd had. Het waren tranen die uit de lucht op mijn hart waren gevallen…’
(uit brief van Chopin over de Regendruppel prelude)

In Chopin en zijn verlangen kijkt Chopin terug op zijn leven, met als belangrijkste daarin zijn negenjarige relatie met George Sand. Hun verblijf op Mallorca was net als hun relatie een periode met veel hoogte- en dieptepunten.

Zijn leven met haar leek in het begin een sprookje: een sterke, intelligente, onafhankelijke vrouw die een geniale componist met al haar moederlijke zorgen omringde. Het sprookje eindigde met een brief waarin George Sand hem beschuldigde van een verhouding met haar dochter Solange. Een 19e-eeuwse soap.

Maar blijkbaar was zij een inspiratiebron, want tijdens hun relatie heeft hij zijn mooiste muziek gecomponeerd. Zijn voortdurend verlangen naar Polen is ook duidelijk in zijn muziek hoorbaar.

Brieven en herinneringen van Chopin en Sand vormen de basis van de voorstelling waar tekst en muziek elkaar aanvullen en versterken.

Acteur Klaas Hofstra  vertelt het verhaal Concertpianiste Regina Albrink speelt tijdens de voorstelling een aantal werken van Chopin.

Duur van het optreden bedraagt 1 uur en 15 minuten zonder pauze. De tijdsduur kan naar wens worden aangepast.

De aanwezigheid van een vleugel is essentieel voor deze voordracht.

Leeuwarder Courant

“Het bijzondere aan deze productie is dat de woorden de muziek ondersteunen. Het kan niet anders of de makers van dit stuk zijn grote liefhebbers van Chopin”.

 

Bekijk ook onze andere voorstellingen…