De Dansende Dichters met Anatomische Liedjes

over zijdezachte liefde en gebroken flessen hoop

De Dansende Dichters. Twee stemmen, piano, gitaar, prachtige liedjes, authentieke gedichten en wonderbaarlijke dansjes.

In een verrassende voorstelling vol humor en grimmigheid onthullen zij na nauwkeurige incisie de verborgen kamers van het hart, waar alledaagse dilemma’s liggen opgestapeld tussen balen zijdezachte liefde en gebroken flessen hoop.

De onverwachte mix van poëzie en muziek levert een voorstelling op waarin rust en diepgang heupwiegend overgaan in liedjes die recht uit het hart worden gezongen.

David Rous:  Als zoon van een violist begon hij op zijn vijfde zelf te spelen op  viool, piano en gitaar. Daarnaast kreeg de literatuur hem vroeg in haar greep. Hij studeerde geschiedenis, een jaar toneelschool Maastricht en eindigde met een titel in de Engelse letterkunde. David doceert in het Nijmeegse voortgezet onderwijs en schrijft liedjes en gedichten.

 

Ewout Eggink: Publiceerde de gedichtenbundels ‘Uitgehongerd Document’ en  in 2017 ‘Kneed schoorvoetend weer een ziel’. Schrijft al jaren liedjes, bewerkt en regisseert o.a. MAC naar Macbeth van Shakespeare, King Lear van Shakespeare tot Leer en Angels in America van Tony Kushner tot Engelen in Amsterdam. Ewout is een veelgevraagd stemacteur.

Het is fijn als er een piano aanwezig is maar het is geen must. Duur van het optreden bedraagt 65 minuten.

Fotografie Babs Witteman

Frank Hoek, theatermaker en regisseur

“Als je van taal houdt dan houd je van David en Ewout”.

Bart Augustinus, enthousiaste bezoeker

Meer geboeid dat ik me had kunnen voorstellen. Blij dat ik jullie heb gezien en naar jullie gedichten en muziek heb mogen luisteren. Op sommige momenten, als jullie zongen, schoten twee namen door mijn gedachten Simon & Garfunkel! “

 

Bekijk ook onze andere voorstellingen…