Corine Hulshof | BAAT

Een cabaretvoorstelling vol actualiteit en humor waarin onbaatzuchtigheid onder de loep genomen wordt

Corine groeide op, net als iedereen. En nu probeert ze iets van het leven te maken, zoals de meesten. Maar wanneer moet je rekening houden met anderen, en wanneer kan je maar beter voor jezelf kiezen? Ze verweeft talige conferences met mooie en/of grappige liedjes. Doordacht, energiek en zoekend. Ze zoekt naar de grenzen van egoïsme en barmhartigheid, bij zichzelf en in de wereld. Want daar heeft ze baat bij.

In juni 2018 studeerde Corine Hulshof af met een avondvullende cabaretvoorstelling aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. De enige én beste cabaretopleiding van Nederland. De jury schreef over haar voorstelling:

”Corine is een fijne podiumpersoonlijkheid, een goed verteller, en ze laveert tussen een fijne mix aan gestructureerde chaos en verhaal. Haar contact met het publiek is bijzonder goed. In haar voorstelling toont ze lef, zelfspot, en originaliteit. De titel van de voorstelling ‘Baat’ wordt gaandeweg de voorstelling steeds prominenter, zowel in beeld als in inhoud. De liederen die ze zingt dragen daar op een mooie manier aan bij: ze vergroten de emotionele impact op het verhaal. Het Afrikaanse lied wordt door de commissie unaniem lovend ontvangen. Het is een ontroerend sluitstuk van een goed opgebouwde voorstelling waarin Corine een heel eigen vorm lijkt te hebben gevonden; ontspannen, zelfverzekerd, onderkoeld. De afwisseling in het absurdisme en de poëtische kant van de voorstelling is veelbelovend.”
– Juryrapport van Adriaan de Bruijn, Dries Floris en Katinka Polderman.

Concept & Spel Corine Hulshof Piano Judith Adema Fotografie Anneloes van de Adel & en Superformosa

Duur van het optreden bedraagt ca. 60 minuten maar kan naar een gewenste tijd worden aangepast. Voor de begeleiding is een piano nodig. Als er geen vleugel of piano aanwezig is kan een elektrische piano, tegen vergoeding, worden meegenomen. Het optreden kan versterkt worden door muzikanten (contrabas en trompet).

Bekijk ook andere voorstellingen…