De minnaar

Sta je er wel eens bij stil, dat terwijl jij de middag in ontrouw doorbrengt, ik achter mijn bureau zit, te midden van balansen en grafieken?


De Minnaar, van Harold Pinter, gaat eindelijk in reprise! Na een succesvolle eerste reeks in januari van 2020, heeft de voorstelling ruim anderhalf jaar in de mottenballen gelegen. Nu, eindelijk, blaast het huiskamergezelschap De Kraamkamer het stof van de voorstelling, en brengen ze deze spannende voorstelling onder nieuwe regie opnieuw op de planken!

Sarah houdt van koude schotel en van hete woonkamers. Richard van pientere vrouwen. En van vakkundige begeerte. Vergist Sarah zich vaker in de hoogte van haar hakken? Waar komt die fascinatie voor kolossale vrouwen bij Max ineens vandaan? Gaan we naar het museum, of komt je minnaar vanavond?

Neem plaats op de bank of aan tafel bij Sarah en Richard en maak van dichtbij mee hoe hun zorgvuldig opgebouwde wereldje in elkaar begint te donderen.

Theater dat onder je huid kruipt, dat je verleidt en verwondert midden in de intimiteit van een echte woonkamer. Janie Spaans en Marten van der Meijden begeven zich tussen het publiek in de kamer alsof ze daar al jaren thuis zijn.

Regie Hélène Oostdijk en Arne Sybren Postma Spel Marten van der Meijden en Mieke Ridder Productie De Kraamkamer

“One way of looking at speech is to say it is a constant stratagem to cover nakedness.” Harold Pinter.

Reactie van een Theaterkamer:
“Een lofzang over het huwelijk’ -‘ongemakkelijk nabij’ – intens en verwarrend’ – ‘op het verkeerde been gezet”

Publieks reacties:
“onder de indruk van het geloofwaardige/realistische spel, gewaagd en spannend, ‘ik voelde me zelf ook gevangen’, dat smaakt naar meer, ‘ik wil weten hoe het verder gaat!’, herkenbaar geneuzel met het ochtendritueel, grappig en beklemmend.”


Bekijk ook andere voorstellingen…