Don Quichot Mijn Moeder

‘De grootste waanzin is het leven zien zoals het is, in plaats van wat het zou kunnen zijn’.  Miguel de Cervantes

Na een succesvolle reeks voorstellingen op het Edinburgh Festival Fringe 2018, is deze voorstelling nu ook in huiskamers of kleine intieme theaters in Nederland te zien.

Stel je voor hoe de wereld eruit zou zien als het zou kunnen voldoen aan je wildste dromen. Kun je het zien? Kun je het voelen?

Maar wat als je droom iets eenvoudigs is en toch nog buiten bereik. Wat als je stervende bent, met veel pijn in bed ligt en niet in staat bent om te bewegen. Je hebt maar één simpele wens. Buiten kunnen lopen. Maakt niet uit waar. Wat zou jij doen?

In de solo Don Quichot Mijn Moeder gebruikt een zoon de verhalen van Don Quichot om het verlies van leven kleur te geven. Zo neemt hij zijn moeder mee op een avontuur van de verbeelding.  Een ontroerende vertelling over de kracht van het creatieve brein. Omdat een beetje fantasie precies datgene is wat we soms nodig hebben.

Concept/tekst/spel Jurre Schreuder Artistiek advies Paul Binnerts Productie Patchwork  Met dank aan Barbara Klaaijsen en Joan-Ditte Steffers

Duur van het optreden bedraagt 1 uur zonder pauze
De voorstelling is ook in het Engels beschikbaar

Recensies Edinburgh Fringe 2018

The best show I saw all festival*****
Utterly charming piece of pure storytelling****
“A story beautifully told, moving and funny****

Bekijk ook andere voorstellingen…