Gif *

“Wij zijn … een man en een vrouw. Die eerst een kind verloren hebben,
toen zichzelf en toen elkaar.”


Sarah Chorus

Op de begraafplaats waar hun enige kind ligt begraven ontmoeten een man en een vrouw elkaar voor het eerst nadat ze zes jaar geleden uit elkaar zijn gegaan. Aanleiding voor de ontmoeting is een brief waarin de herbegrafenis van hun zoon wordt aangekondigd. Er is gif in de grond van het kerkhof gevonden.

Hoe verschillend zij zijn omgegaan met hun verlies wordt pijnlijk duidelijk. Hij heeft een nieuw leven opgebouwd in Frankrijk. Zij woont nog in hun oude huis en zoekt naar antwoorden in het verleden. Het zorgt voor een intense ontmoeting, waarbij ze allebei een manier zoeken om het verleden tot rust te laten komen.

Thijs Sanderink

Gif, is een toneeldialoog waarvoor Lot Vekemans in 2010 de Taalunie toneelschrijfprijs won. Een voorstelling over rouw, verlies en troost. Een ontroerend stuk, zonder loodzwaar te worden, maar met messcherpe teksten die soms tot op je bot gaan maar je ook laten smelten.

Tekst Lot Vekemans Regie Frank Hoek 
Spel Sarah Chorus, Thijs Sanderink
Toneelbeeld Ron Katzenbauer Techniek Peter Leydekkers 
Fotografie Annemiek van der Kuil | PhotoA.nl 
Productie Els Meiners, Theatergroep Troost

De voorstelling duurt ongeveer 1 uur.

*
30, 31 oktober Theater Perdu, Amsterdam (try-out), 7 november Kleintje Kunst, Hilversum, 11 november Apollofirst Theater, Amsterdam, 20, 21 november Theater Perdu, Amsterdam


Bekijk ook andere voorstellingen…