Gif

“Wij zijn … een man en een vrouw. Die eerst een kind verloren hebben,
toen zichzelf en toen elkaar.”


Op de begraafplaats waar hun enige kind ligt begraven ontmoeten een man en een vrouw elkaar voor het eerst nadat ze zes jaar geleden uit elkaar zijn gegaan. Aanleiding voor de ontmoeting is een brief waarin de herbegrafenis van hun zoon wordt aangekondigd. Er is gif in de grond van het kerkhof gevonden.

Hoe verschillend zij zijn omgegaan met hun verlies wordt pijnlijk duidelijk. Hij heeft een nieuw leven opgebouwd in Frankrijk. Zij woont nog in hun oude huis en zoekt naar antwoorden in het verleden. Het zorgt voor een intense ontmoeting, waarbij ze allebei een manier zoeken om het verleden tot rust te laten komen.

Gif, is een toneeldialoog waarvoor Lot Vekemans in 2010 de Taalunie toneelschrijfprijs won. Een voorstelling over rouw, verlies en troost. Een ontroerend stuk, zonder loodzwaar te worden, maar met messcherpe teksten die soms tot op je bot gaan maar je ook laten smelten.

Tekst Lot Vekemans Regie Frank Hoek 
Spel Sarah Chorus, Thijs Sanderink


Productie Els Meiners, Theatergroep Troost Techniek Peter Leydekkers
Fotografie Annemiek van der Kuil | PhotoA.nl Toneelbeeld Ron Katzenbauer
De voorstelling duurt ca. 80 minuten.

Hartverwarmende reacties van bezoekers en livestream optreden
30 januari 22 Uitvaartverzorgers Zuylen, Breda:

“Graag wil ik u, de schrijver, de regisseur, de spelers van Gif en iedereen die deze voorstelling mogelijk heeft gemaakt, heel, heel hartelijk bedanken! Zo mooi … zo herkenbaar … zo waardevol … zo veel openingen” 

“Gif’, wat een buitengewoon bijzondere voorstelling!”


Bekijk ook andere voorstellingen…