Hapje?

Pik een hapje mee op het 10-jarig huwelijks diner van Philip en Carolina

Hij; een succesvolle mediamagnaat en filantroop, zij; oude adel en part-time curator; eigenzinnige levensgenieters met een ontembare goesting in goed eten, mooie wijnen, Franse oesters, ltalië en oude jazz muziek.

Uw gastheer en – vrouw hebben besloten om niet voor de eeuwigheid te trouwen maar een huwelijkscontract voor 10 jaar te tekenen. U bent als verrassing te gast op de avond dat het stel de beslissing moet maken: “Tekenen we bij? Of gaan we uit elkaar?”

Hoewel dit huwelijk in de regel monogaam is, twijfelen beide partijen aan de oprechtheid van de ander.
Hebben ze zich überhaupt wel aan de afgesproken ‘regels’ gehouden de afgelopen 10 jaar? Tijd voor een prikkelend gesprek.

En dan is er nog Alfred, de butler; een heerlijke jongen die met het stel samenleeft en tot het uiterste gaat om in al hun wensen te voorzien…

“Hapje?” is een muzikale tragikomedie over het huwelijk, butlers, sex en andere smakelijkheden. 

Tekst & Spel Mirthe Bron (Daddy Freddie, Purper Ladies, Mata Hari)  SpeBoy Ooteman (Soldaat van Oranje, Hij gelooft in mij, Fabelhaft) en Sjoerd Spruijt ( Was getekend Annie M.G., Soldaat van Oranje, Warhorse) Tekst & regieadviezen Daniël Cohen Foto Lieke Lagas Photography

Duur van het optreden bedraagt ca. 1 uur.

De voorstelling is uitermate geschikt voor Huiskamerfestivals. Het optreden is dan telkens 30 minuten met wisselend publiek.

Een greep uit vele quotes

Theater Review (Robbin Streppel) Sonsbeek Theater Avenue augustus 2019
‘Je wordt meegenomen in het verhaal, wat beweegt het stel? Lust, liefde of macht? Sterk spel van het drietal. Hapje is een voorstelling die je nippend aan een wijntje boeit. Wat zou jij doen? Bijtekenen of wegwezen?

“Zelden zo’n sensuele energie van het podium voelen komen” – Inge Nederburg

De acteurs houden elkaar én het publiek vast in een innige houtgreep, zat op het puntje van mijn stoel” – John Schleipen

“Hapje zindert en gloeit nog lang na; stof tot nadenken” – Mylou Frencken