Het Aanzoek

voorstelling bestaande uit drie komische theaterklassiekers over de liefde

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is groene-lijn-750x5.jpg

De huwelijksochtend van Anatol (1893)
 Arthur Schnitzler (25 minuten)
Anatol vertelde zijn geliefde Ilona zes weken geleden dat hij op reis zou gaan maar in de werkelijkheid verloofde hij zich met iemand anders. De avond voor zijn huwelijk komt hij Ilona weer tegen en blijft ze slapen. De huwelijksochtend gaat over de angst om voor altijd aan één persoon gebonden te zijn.

De Getuigen (1952) 
Hugo Claus (20 minuten)
Twee broers vergapen zich aan een prachtige vrouw die aan de overkant woont, maar durven haar niet te benaderen. Als hun jonge collega Juan verschijnt sturen ze hem met een smoes op haar af.
De Getuigen gaat over begeerte en de angst voor afwijzing.

Het Huwelijksaanzoek (1888)
Anton Tsjechov (30 minuten)
Lómov wil zijn buurmeisje Natàlja ten huwelijk vragen. Dit leidt tot vreugde bij haar vader, want zoveel geschikte huwelijkskandidaten zijn er niet. De vraag is echter of het tot een aanzoek zal komen omdat er  vrijwel direct ruzie ontstaat.  Het huwelijksaanzoek gaat over je gelijk halen en je geluk mislopen.

De drie stukken kunnen achter elkaar gespeeld worden of verdeeld over twee of drie blokken, aangepast op wat u voor ogen heeft. Zij spelen niet alleen in huiskamers maar in tuinen, op trouwfeesten en festivals.

Concept & Regie Hanneke Braam Spel Martin Willem van Duijn, Matthijs Mahler en Liselore Knigge Productie Braamtheater Fotografie Randy Fokke en Jacqueline van der Kort

Review Dieuw Schuijtemaker augustus 2020 gespeeld in een tuin, Andijk.
‘Het was een prachtige middag/avond. Fantastische eenakters met goeie spelers. Iedereen heeft ontzettend genoten. Het weer zat gelukkig mee.  Al met al top!’

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is groene-lijn-750x5.jpg

Bekijk ook andere voorstellingen…