Het been van Manke Nelis en andere verhalen…

Amsterdams Allooi plaatsen liedjes in een context waardoor alles gaat leven en boeit


Amsterdams Allooi met Het Been van Manke Nelis en andere verhalen.

Van goed allooi hopen wij, want volgens Van Daele zijn wij dan van waarde. Ja zelfs van een hoog gehalte, van formaat, van kaliber. Nou, wat willen we nog meer!

Het Rembrandtplein en omgeving. Bekend als uitgaansgebied, minder bekend als dé plek waar muziekgeschiedenis werd geschreven in legendarische horecagelegenheden. Bakermat van de revue én hedendaags cabaret en kleinkunst. 

Amsterdams Allooi, schetst een beeld dat verrast, amuseert, ontroert en boeit. Rode draad is het fascinerende leven van de man die furore maakte op het plein, Manke Nelis.

De pianist en accordeonist begeleiden op horizontale en verticale toetsen Hanneke van den Biggelaar en Martin Spee. Een heus zangkoppel. De explicateur maakt het verhaal compleet! Hij is het die net als vroeger bij de stomme film de beelden en de liedjes aan elkaar knoopt. Dit maakt Amsterdams Allooi zo bijzonder.

Zang en percussie Martin Spee Zang Hanneke van den Biggelaar Piano, zang, accordeon en arrangementen Nicky ten Bosch Accordeon Richard Vrolijk en Explicateur Diede H. de Jong
Advies Maarten Eilander

Speelduur 2x 40 minuten met pauze (kortere speelduur in overleg mogelijk)


Bekijk ook andere voorstellingen…