In gelul kan je niet wonen

Een eigen huis, een plek onder de zon

Al sinds de mens zijn eerste grot uitkoos is er geen dag voorbij gegaan of we hebben het erover: Wonen. Wat ooit begon als enkel beschutting tegen de dreiging der elementen, heet vandaag de dag “leefomgeving” en “erfpacht”.

Huizenprijzen, bestemmingplannen, wijkinrichting, van de barricades van krakers tot de schutting van de buurman, van ontruiming tot inrichting. Het gaat ons aan het hart: ons eigen stukje grond.

In het theaterprogramma ‘In Gelul kun je niet wonen’ komen de prachtigste liederen, gedichten en verhalen rondom dit thema voorbij, van Jordaan tot Javastraat, van bedstee tot Air B&B, van Mosveld tot Zuidas en al de emoties die we koppelen aan dat dak boven ons hoofd.

Amsterdams Allooi, bestaat uit: Zang Martin Spee en Hanneke van den Biggelaar Piano en arrangementen MattijsVerhallen / Johan Hoogeboom Explicateur Ronald M. Offerman Advies Kick van de Veer (Andermans Veren Radio 5)

Duur van het optreden bedraagt  2 x 45 minuten.

Geertje Anemaet

“Een geweldige avond beleefd in TOON, met een lach en traan(tje). Met verve verteld,  gezongen én ontroerende gedichten. Amsterdamse geschiedenis van de 20ste eeuw in een notendop”.

Bekijk ook  andere voorstellingen…