Mei

NIEUWS NIEUWS NIEUWS

Deze eerste zin van het beroemde gedicht MEI van Herman Gorter, vormt de rode draad in de nieuwe lichtvoetige voorstelling van Kenneth Herdigein.

Een voorstelling over de liefde voor taal en fascinatie voor dichters. De vuilnismannen van onze ziel noemt hij ze. Een fascinatie die terugvoert naar zijn wortels: zijn geboorteland Suriname. Waar de vijftigers voor het eerst in Sranan Tongo dichtten. Lyrisch en vrij zoals de Tachtigers van de negentiende eeuw.

Kenneth ziet bijvoorbeeld in het werk van Michael Slory duidelijk de inspiratie die de Hollandse dichtmeesters hem hebben geschonken. In 1863 werd de slavernij afgeschaft. Er braken andere tijden aan. Een nieuwe lente in de literatuur.

Kenneth heeft in vele toneelstukken en films gespeeld, zoals Timon van Athene (Toneelgroep Amsterdam), Romeo & Jeanette (Werkteater), Amandla Mandela (Nelson Mandela in A long walk to freedom)

Hans Man in ’t Veld (o.a. Werkteater) ondersteunt hem in dit project.

Spel Kenneth Herdigein Eindregie Hans Man in’t Veld Fotografie Sjoerd Kaandorp

MEI kan overal worden gespeeld. In de huiskamer, klein theater, een kerkje. Maar ook op middelbare scholen. De lengte van de voorstelling is variabel: van 20 minuten tot een uur.

Recensies:

“Wat een voordracht! Ik kan me voorstellen dat je zenuwachtig was van tevoren: zo’n enorm stuk uit je hoofd, en bepaald niet de makkelijkste kost.
Maar wat klonk dat lekker. Vroeger heb ik het vaak gelezen, ook vanwege mijn studie, maar nu kon ik me er gewoon helemaal in laten zuigen door jou, vol overgave, heerlijk.’
Dank …. Hanny Alkema.  (o.a. theaterrecensent Trouw)

Ook in de OBA (Oosterdok) is de voordracht heel goed ontvangen, en wordt tijdens de Museumnacht op 2 november herhaald. Interesse? Reserveringslink volgt!

Bekijk ook de andere voorstellingen…