Moeder van Glas

gekte is dichterbij dan je denkt!


Moeder van Glas is een theatrale bewerking van het gelijknamige boek van Roos Schlikker gespeeld door Sandra Mattie.  

Sandra Mattie

Schlikkers moeder was bipolair, maar leefde het grootste deel van haar leven zonder diagnose. Ze trok moedig door de wereld, maar moest zich altijd verhullen achter het masker van een ‘normale’ vrouw, die voor haar kind net als andere moeders probeerde te zijn, maar daar nooit helemaal in slaagde.  
 
Moeder van Glas is het verhaal van een dochter die op zoek gaat naar de ware identiteit van haar moeder op weg geholpen door een koffer vol briefjes en aantekeningen die ze schreef. Die zoektocht begint nadat moeder op dramatische wijze is overleden. Ze viel van de trap. Tijdens haar zoektocht leert de dochter haar rouw omarmen en komt zo dichter bij haar moeder dan ooit tevoren.

Tegelijkertijd leert ze op een andere manier naar de wereld te kijken. Want gekte is dichterbij dan je denkt. En wat is eigenlijk normaal?  

Actrice Sandra Mattie is bekend van haar theaterwerk bij o.a. Toneelgroep Amsterdam, het Ro Theater, Toneelschuurproducties, Het Noord Nederlands Toneel en Van Den Ende Theaterproducties. Ze was te zien in diverse Nederlandse tv-series en films, zoals Trauma 24/7, De Afdeling, Flikken Maastricht. De FractieDivorce , Zuidas,  Ik weet wie je bent en Judas.

Script Erris van Ginkel en Roos Schlikker Regie Erris van Ginkel Spel Sandra Mattie  Productie Productiehuis Lente  

De voorstelling duurt 1 uur.
Moeder van Glas speelt ook bij instellingen en bijvoorbeeld zorg-organisaties.

Recensie Theaterkrant oktober 2021
Mooi ingehouden monoloog over bipolaire moeder
‘Ik lijk niet op jou.’ Ze herhaalt het een aantal keer in de voorstelling Moeder van glas. Ze huilt niet, heeft geen hulp nodig, ze maakt carrière, ze kookt en wast. ‘Ik ben er. Altijd. Ik lijk niet op jou.’ Het klinkt meer als bezwering dan als constatering. Lees verder


Bekijk ook andere voorstellingen…