PANGEA *
een muzikale vertelling van een familiegeschiedenis

‘’Ooit was de aarde een groot geheel… later dreven stukken aarde uit elkaar en vormden diverse continenten. In Pagea zijn de continenten muzikaal onverdeeld…”


De inspiratie voor het programma ontstond bij een familie-etentje. Tussen gelach en gekletst werd opgemerkt dat drie continenten aan tafel zaten. Silvia besefte toen dat haar voorouders ook uit verschillende continenten aan tafel hebben gezeten en muziekstijlen deels van elkaar hebben overgenomen.

Silvia Mancuso

Europa, Afrika en Noord-Amerika waren nodig bij de ontwikkeling van de tango. De muzikale vertelling ‘Carlitos Sur’ was nooit ontstaan als de vader van de componist niet van Azië naar Zuid-Amerika had gereisd en later zijn zoon naar Europa.

Ervaar deze klanken in het eerste deel van het concert. Deze bestaan uit zes liederen van de cyclus ‘Carlitos Sur’, gecomponeerd door Patricio Wang (Chili) met tekst van Jorge Menoni (Uruguay).

Na een korte pauze een gevarieerd programma uit de Latijns-Amerikaanse repertoire.

PANGEA, brengt continenten muzikaal weer bij elkaar.

Silvia Mancuso, zangeres/pianiste Uruguay

Na haar studie aan het Conservatorium in Hilversum als klassiek pianiste en diverse zangopleidingen begon zij in 1995 haar carrière als zangeres, met als specialisatie tangomuziek. Zij werkt samen met verschillende tango-ensembles in Europa, Uruguay en Argentinië als pianiste/zangsoliste en arrangeur.

Haar repertoire bevat stukken uit alle tangoperiodes. Zowel de Guardia Vieja als de moderne tango’s van Piazzolla en zijn tango nuevo. In 2010 begon haar zoektocht naar de Argentijnse folklore en andere Zuid-Amerikaanse muziekstijlen. In 2014 was ze soliste bij het vrouwenkoor van de Wereldpremière van de Misa Criolla.

Hein Hoogendoorn, pianist Groningen

Hein is afgestudeerd als uitvoerend musicus (solist) aan het Conservatorium van Groningen. Hein, een artistieke duizendpoot, treedt op als solo pianist en heeft zich daarnaast in de loop van de jaren ontwikkeld als een voortreffelijk begeleider van met name vocalisten. De carrière van Hein als begeleider is zeer internationaal.

Silvia en Hein ontmoetten elkaar bij ensemble Tan-Gueros. Daarna volgde een nationaal- en internationaalcarrière als duo met zowel modern/klassiek als Zuid-Amerikaanse repertoire, met name tango nuevo.

Duur van de voorstelling voor de pauze 40 minuten en daarna 30 minuten.
* Nu te zien op donderdag 8 december in Theater De Roode Bioscoop te Amsterdam
boek hier kaarten


Bekijk ook andere voorstellingen…