Ramses in vogelvlucht*

‘Van alles wat er over mij wordt gezegd, kan ik gelijk het tegendeel beweren: eerlijk, oneerlijk, trouw, ontrouw maar nooit spijt! Ik heb geleefd. En ik hoop dat u dat ook doet!’

In dit programma vertolkt Fredie Kuiper de oude Ramses met de jonge ziel en Jorick Jochims de jonge Ramses met de oude ziel. Zij imiteren niet maar blazen, ieder op hun eigen wijze, de liederen van Ramses nieuw leven in. Daarbij zal er naast zijn liederen ook stilgestaan worden bij zijn leven, in gesproken tekst en anekdotes.

Bekende en minder bekende liederen zullen de revue passeren. Uiteraard in vogelvlucht, want het leven van Ramses Shaffy is te groot om in zijn geheel in één programma te kunnen vangen.

Fredie Kuiper speelt accordeon en zingt en schrijft eigen Nederlandstalige nummers. Fredie is Amsterdamse en dronk menig glas met Ramses in café Riek op de Nieuwmarkt.

Jorick Jochims kwam tijdens zijn opleiding in Antwerpen in aanraking met de teksten van Ramses. Het was voor hem een kans om het ‘schone’ zingen achter zich te laten en zich als acteur te bekommeren om het hart van het lied en dat tot kloppen te brengen.

Samen maakten zij dit programma en gingen hiermee in première tijdens Oerol.

Duur van het optreden bedraagt 1 uur en 15 minuten zonder pauze.

*21 maart te zien en te horen in Apollofirst Theater reserveren klik hier 

Laat mijn liedjes dan maar zwerven en verder zoek je het maar uit’
(Uit: Laat me – Ramses Shaffy)

Bekijk ook de  andere voorstellingen…