Van Het Lied speelt Signalen & Ver weg en dichtbij

hommage aan het Nederlandstalige lied, keuze uit een tweetal programma’s

Van Het Lied speelt Nederlandstalig en vertaald, theater- en  kleinkunstrepertoire. Dat doen zij akoestisch, eigenzinnig en eigentijds, met nieuwe (gitaar)-arrangementen, synths en meerstemmige zang.

In de voorstelling Signalen neemt Van Het Lied je mee naar het land van de ‘dwaze moeders’, Edith Piaf, Jacques Brel, Suzanne, Cirkels, een huilende vriend, Willem Wilmink, 1000 schepen, liefdes van later, Erik van der Wurff, Anne, Lennaert Nijgh en Alles Wat ertoe Doet.

‘De anderen zijn hulp gaan halen. Het wachten is op de signalen….’

‘Ver weg en dichtbij’, liedjes, teksten, gedichten en geluidsfragmenten van- en over Nederlandse schrijvers (tekst)-dichters en vertalers uit de 20e eeuw, alles draait om de taal in het lied.

Herman Pieter de Boer schreef Shaffy’s ‘Laat Me’, Vasalis ‘Zachter’ klinkt gezongen net iets luider. Judith Herzbergs ‘Zoenen Zijn Zoeter’ en ‘Vluchten Kan Niet Meer’.

Annie MG, Toon Hermans, Lennaert Nijgh, Rob Chrispijn, ‘Cirkels’, ‘Avond, ‘Het dorp’, ‘Telkens weer’. De helden van de Nederlandse taal en letterkunst op muziek. Door anderen geschreven of vertaald, door Van Het Lied akoestisch en meerstemmig vertolkt. Indringend, intiem, soms ontroerend en altijd dicht op de huid.

Optreden van 2 x 35 minuten of tijdsduur naar keuze, repertoire meer dan genoeg!

Hedy Mutter is afgestudeerd aan de Academie Kunst & Techniek, was presentatrice voor RTV Oost, speelde in danstheaterproducties en trad in verschillende ensembles op als leadzangeres.

Maurice Couvée is gitarist / zanger en studeerde aan het conservatorium, speelde in bekende (muziek)-theater en musicalproducties en is een veelgevraagd artiestenbegeleider en vocal-coach.

Kijk en luister naar ‘Signalen’ en ‘Ver weg en dichtbij’ op Youtube:

Bekijk ook onze andere voorstellingen…