Ik Had Me Het Leven Anders Voorgesteld
– Gezongen Slauerhoff –

een vertelvoorstelling met een flinke dosis muziek


Slauerhoff in je huiskamer? Het kan.

De Vlaamse zangers Eléonor en Gerry De Mol maakten een cd met muziek en teksten van de Friese dichter van het heimwee en het verwegwillenzijn Jan Jacob Slauerhoff. Zoals zijn gedichten en zoals zijn leven drijft de muziek op een bedje van huiselijkheid en tropenklanken: bossa, fado, samba, intimiteit en uitbundigheid.

Ontdek hoe dat nu weer zat met zijn vrouwenavontuurtjes, zijn lange platonische liefde met zijn jeugdvriendin of het avontuur op een Chinees bordeeleiland. En heeft hij ooit de ideale vrouw gevonden? Ontdek de intieme warmte van het zich verhullen in alleen een doek en het liefkozen van een schouder. Slauerhoff doet dat allemaal en Eléonor en Gerry De Mol zetten hem hier samen met gitarist Jan-Sebastiaan Degeyter op een hedendaags voetstuk.

Gezien 1 oktober 21 door Toegift; ‘ genoten van hun optreden! De stem van Eleonor is rond uit prachtig, dat vonden ook een aantal zelf getalenteerde zangeressen in het publiek. Verder was het afwisselend door de grappige verhaal lijn tussen de muziek en zang door. 

Voorstelling duurt ongeveer 75 minuten.

Frits Spits (De Taalstaat)
“Ik ben erg onder de indruk van hun Slauerhoff-cd”


Bekijk ook andere voorstellingen…