Hou je van me

Over liefde, lef en leugens…

 “Hij zei dat ie zijn geluk niet wil bouwen op een ruïne. Hij blijft bij jou…”

 

Het verhaal speelt in het clubhuis van een tennispark. Drie vriendinnen – vitaal, al wat op leeftijd – vluchten naar binnen vanwege een plotselinge onweersbui. Al gauw zitten ze gezellig aan de wijn.

Eén van hen onthult losjes dat zij en haar man eindelijk gaan scheiden na hun doodgelopen huwelijk. Een nieuw spannend leven lonkt! Haar man is vanochtend voorgoed met zijn Amerikaanse geliefde naar de States vertrokken.

Maar dan staat opeens de onbekende minnares voor hun neus. De reis ging op het laatste moment niet door. De reden wordt langzaam duidelijk. Aangewakkerd door de drank komen ook de vriendinnen op hun beurt met schokkende amoureuze bekentenissen. Brengt dit hun vriendschap in gevaar?

Na de lezing gaan de actrices in gesprek  met het publiek over de universele thema’s van het stuk, liefde, lef en leugens. Een amusante aanrader!

De voorstelling wordt gelezen/gespeeld in een wisselende bezetting door vier  actrices.

De duur van het optreden bedraagt 1 uur, het nagesprek gemiddeld 15 minuten.

Tekst Ineke Swanevelt  Speladvies Ellen Vogel Actrices Edda Barends, Margreet Heemskerk, Rick Nicolet, Elsje Scherjon, Ineke Swanevelt, Truus te Selle.

In het Dagboek van Hendrik Groen speelt Ineke Swanevelt Mevrouw Visser en Rick Nicolet maakt deel uit van het OMNIDO clubje (oud-Maar-Niet-Dood) 

Anne Wil Blankers

”Vier actrices, die een heerlijk stuk van Ineke Swanevelt zo beeldend voorlezen, dat het verhaal als een film voorbij danst”.

Bekijk ook onze andere voorstellingen…